top of page
  • Skribentens bildLinda

Soma scan - en viktig del inom Sensing Yin Yoga

Uppdaterat: 13 apr.


bland händer det något alldeles speciellt under en yogaklass, något som är svårt att sätta ord på - det är något särskilt i energierna ✨ Igår var det en sådan kväll för mig när jag hade äran att få guida mina yogis på plats i yogasalen igen.


Vi började med 60 min lugn sensing yin yoga då vi gjorde flera soma scan.


Soma scan är en av hörnstenarna i sensing, men också en av de klurigaste. Det handlar om att stanna upp och lyssna, att vända blicken inåt och lyssna på kroppen, djupt inifrån. Som du förstår kan det vara en riktig utmaning, men jag tycker verkligen om soma scan. Igår guidade jag mina deltagare lite extra för att hjälpa till och göra det lite enklare att hitta in i det inre och kanske höra vad kroppen viskar… Soma kommer från grekiskan och betyder från kroppen, inte utsidan av kroppen - utan sensationerna på insidan.


Vi avslutade som vanligt med 30 min Yoga Nidra och det slog mig att det här verkligen är självkärlek 💕 att en gång i veckan ge sig själv och sin kropp 90 min full uppmärksamhet. Det finns inga krav på deltagarna utan allt de behöver göra är att komma och ”show up” för sig själva.


Gårdagens Nidra utspelade sig i naturen, vi började på en äng och vandrade sedan på en vacker skogsstig fram till en sjö, kanske såg det ut som på bilden? Här tog vi ett dopp för att sedan soltorka i solens varma strålar innan vi fortsatte vår vandring 🌾🌲☀️🌊


Yogaklassen avslutades med trädkojan - en av mina favoritövningar från min utbildning hos @barnyoga.com - och den fungerar lika bra på vuxna som tonåringar och barn. Essensen med övningen är att du föreställer dig en magisk trädkoja - den är magisk på så vis att den aldrig blir full, hur många du än väljer att bjuda in. Sedan gör vi kopplingen att den är precis som ditt hjärta - det blir aldrig fullt, oavsett hur många du bjuder in 💚 visst är det fint?Utanför yogasalen välkomnade min medhjälpare Yogina (se bilden) med blommor och ljus. När vi kom ut steg fullmånen 🌕 sakta upp bakom skogen 🌲 och en ryttare red förbi på sin häst och det enda ljud som hördes var hovarnas klapprande mot vägen. Detta kanske är grunden till ett nytt Nidra manus - vem vet?!


Jag gick till sängs igår - fylld av tacksamhet och förundran över att jag får dela med mig av min passion, tack 🙏

56 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Yoga Nidra

✨ Att välja mindset

Hur har detta år varit för dig? Ser du framemot att stänga och sammanfatta 2023 och sedan få bjuda in 2024? Först kände jag att det bara skulle bli väldigt skönt att få säga hejdå till det utmanade år

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page